قطعات تاور کرین

از تاور کرین یا همان جرثقیل برجی برای انجام عملیات ساختمانی و جابجایی اجسام سنگین استفاده میکنند. تاور کرین انواع گوناگونی دارد و باتوجه به نوع کاربری هریک قطعات مختلفی در آن بکار میرود. ولی لوازم جانبی و قطعات اصلی آنها مشترک و یکسان است. به همین دلیل تصمیم گرفتیم در مطلبی به معرفی قطعات تاور کرین پرداخته و کاربرد هریک را بطور خلاصه بیان کنیم.

قطعات تاور کرین
پایه تاور کرین (استراکچر پایه)

پابه تاورکرین انواع مختلفی دارد که به نوع ریلی، استراکچر ثابت یا خودرونده بودن آن بستگی دارد. متداول ترین نوع پایه جرثقیل، حالت ثابت است. پایه ثابت تاور کرین، در بتن جایگذاری میشود.

کاج تاور کرین

از کاج تاورکرین جهت افزایش ارتفاع تاور استفاده میگردد. کاج قطعه ایست که بین بخش ارتفاعی قرار گرفته و برای قرارگیری یک بخش اضافه بین قطعات جا باز میکند. مسلما این قطعه از بخش های ارتفاعی بزرگتر بوده و بدلیل نیاز به حضور اپراتور در اطراف آن نرده و راهرو تعبیه شده است.

تاج تاور کرین (کله قندی)

در واقع تاج تاور کرین برای نگهداشتن فلش و کنفلش مورد استفاده قرار میگیرد که برای این امر از چند سیم بکسل یا میله آهنی بهره میگیرد. تاج تاور یک قطعه مخروطی شکل است که در بالای واحد چرخان قرار دارد و سیم بکسل سیستم قلاب نیز از آن عبور داده میشود.

دکل تاور کرین (برج)

به پایه تاورکرین دکل آن متصل میگردد که موجب ارتفاع بخشیدن به جرثقیل میشود. در واقع بدنه اصلی تاورکرین را دکل آن تشکیل میدهد که از اتصال بخش های ارتفاعی به یکدیگر ساخته میشود. این اتصالات بوسیله پین و اشپیل یا پیچ و مهره انجام میگیرد. دکل یا برج تاور کرین مابین پایه و واحد چرخان قرار میگیرد. واحد چرخان دارای دنده و موتور بوده و به تاور اجازه میدهد که به دور خود بچرخد. درصورت امکان برای اطمینان بیشتر دکل تاور کرین را به ستون ، اسکلت یا بنای مطمئنی متصل میکنند.

واحد چرخان دکل تاور کرین (گردان)

این بخش به نوعی جداگانه قسمت دکل (بخش های ارتفاعی) از قسمتهای بالایی تاور کرین مانند: کله قندی، فلش و کنفلش است. دلیل این امر نیز این است که قسمتهای بالایی نیاز به چرخش جهت جابجایی اجسام سنگین دارند و قسمتهای پایین باید ثابت باشند. واحد چرخان تاور کرین برای حرکت از چرخ دنده و موتور استفاده میکند و معمولا یک یا دو الکتروموتور در آن تعبیه شده است.

فلش تاور کرین (جیب یا بازوی عامل)

فلش تاورکرین از کنارهم قرار گرفتن چندین استراکچر تشکیل میشود که با پیچ به یکدیگر متصل میشوند. طول این قطعه به نوع تاور کرین و ظرفیت آن بستگی دارد. وظیفه اصلی فلش تاور کرین حمل بار است. به همین علت نیز به آن بازوی عامل میگویند. شاریوت تاورکرین یا قلاب با حرکت افقی روی فلش بار را از مرکز جرثقیل برجی دور یا به آن نزدیک میکند. این قطعه در واقع از یک طرف به گردان تاورکرین متصل بوده و سر آن بوسیله کابل یا میله آهنی به تاج متصل میگردد.

کن فلش تاور کرین (کانترجیب یا بازوی تعادل)

در مقابل فلش تاور کرین ، کن فلش قرار دارد. وظیفه اصلی این قطعه حفظ تعادل جرثقیل بوده که به همین علت به آن بازوی تعادل نیز میگویند. این تعادل بوسیله اتصال وزنههای بتنی به انتهای کن فلش تاور کرین صورت میگیرد. عموما طول این بخش از فلش کوتاهتر است و جهت مونتاژ ، سرویس و نگهداری بدلیل نیاز به عبور و مرور اپراتور دارای راهرو و نرده میباشد. کن فلش نیز مانند فلش از یک طرف به بخش گردان تاورکرین متصل بوده و از طرف دیگر نیز آزاد و بوسیله کابل یا میلههای فلزی به تاج متصل میگردد.

شاریوت تاور کرین (کالسکه)

شاریوت تاور کرین روی فلش (بازوی عامل) قرار گرفته و بوسیله حرکت ریلی قلاب را جابجا میکند. حرکت کالسکه تاور بوسیله یک الکتروموتور، سیم بکسل، درام و چند رولیک انجام میگیرد. بسته به مدل تاورکرین شاریوت (شاری اوت) آن دارای اتاقک بازرسی نیز میباشد.

کابین اپراتور تاور کرین

محل قرارگیری کابین اپراتور بسته به نوع تاور متفاوت بوده ولی عموما بدلیل افزایش تسلط و گسترش میدان دید اپراتور، روی واحد چرخان قرار میگیرد. این بخش در واقع مغز تاورکرین بوده و تمامی دستورات از این قسمت صادر میشود. به همین دلیل کلیه ابزارهای کنترلی مانند فرمان، دستگیرههای کار، تابلو برق کنترل و…  در این بخش قرار میگیرند. در کابین تاور وجود کپسول آتش نشانی و مواردی کمکی مانند جدول بار یا صندلی استاندارد اپراتور نیز الزامی میباشد. این موارد در چک لیست بازرسی تاور کرین ذکر شده و وجود آنها توسط بازرس چک میگردد.

قلاب تاور کرین

قلاب تاورکرین که به آن هوک (Hook) نیز میگویند قطعهای مکانیکی است که به آن بار بسته میشود. این قطع از تاورکرین دارای چند پولی و یک قلاب است که جهت بلند کردن بار از آن استفاده میگردد.

سنسورها :

معمولا جهت بالا بردن امنیت کار با تاور ها سنسورهای متعددی استفاده می شود که مهمترین آنها به شرح زیر است:

سنسور ترولی : حرکت افقی ترولی را کنترل و اندازه میگرد.

سنسور گردان: میزان گردش تاور را اندازه گیری می کند.

سنسور قلاب: جهت اندازه گیری ارتفاع قلاب استفاده می شود.

سنسور گشتاور : محل نصب این سنسور معمولا بر روی تاج تاور می باشد و میزان خمش تاج را اندازه گیری میکند.

سنسور تناژ : جهت اندازه گیری وزن بار به کار می ورد.

سنسور باد سنج : سرعت وزش باد را اندازه میگیرد.

کل سنسور های بالا اطلاعات خود را به پی ال سی تابلو برق اصلی میفرستند و  پی ال سی بعد از پردازش آنها اگر وضعیت هر یک از پارمترها خارج از حد مجاز باشد به اپراتور اطلاع می دهد و یا سیستم را قطع می کند.

تاور کرین
تاور کرین

تامین قطعات تاور کرین توسط شرکت آرپا یدک

اگر نیاز به هرکدام از لوازم جانبی و قطعات تاور کرین دارید ؛ میتوانید از خدمات شرکت آرپا یدک بهره گیرید. تمامی قطعات ذکر شده در بالا جهت مونتاژ و خرید و فروش با مناسبترین قیمت و در کوتاهترین زمان در اختیار شما قرار خواهد گرفت. جهت سفارش انواع قطعات تاورکرین موردنیاز خود و آگاهی از شرایط با کارشناسان ما تماس بگیرید. شرکت آرپا یدک معتبرترین مرکز واردات مستقیم قطعات همواره بهترین خدمات با بالاترین کیفیت را در اختیار مشتریان خود قرار میدهد.

محصول یک

4 ★
4 ★
2 امتیاز
5 ★
1
4 ★
0
3 ★
1
2 ★
0
1 ★
0
(2)
نکات مهم
  • ویژگی یک
  • ویژگی دو
  • ویژگی سه
  • ویژگی چهار
  • ویژگی پنج